Aspire

Da jeg for godt og vel tre år siden åbnede min forretning her i byen, var der ikke meget konkurrence i min branche, for min forretning var den gang den eneste her i byen, der udelukkende forhandlede de bedste e cigaretter og tilbehør til dem.

Baggrunden for, at jeg åbnede forretningen, var i virkeligheden ganske banal. Jeg havde selv i mange år været ryger, og jeg havde som så mange andre forsøgt at holde op adskillige gange, men hver gang var jeg efter kortere eller længere tid ”faldet i” igen.

Men så kom de første og ret primitive e-cigaretter på markedet, og jeg besluttede at gøre endnu et forsøg på at lægge tobakken helt væk. Det var en kollega, der gjorde mig opmærksom på en engelsk webshop, hvor man kunne købe et e cigaret startsæt til fornuftige penge. Jeg sammenholdt prisen med mit tobaksforbrug og kunne konstatere, at investeringen i sådan en elektronisk cigaret svarede til lidt mindre end en uges forbrug af almindelige cigaretter.

Så der var ikke noget at betænke sig på, så jeg bestilte startsættet, som også indeholdt både de nødvendige batterier, en oplader til dem samt en lille flaske e væske, som dog viste sig at række til det meste af en måneds forbrug.

Det gik faktisk fint med at undvære tobakken, men jeg syntes dog, at det var lidt upraktisk, at man altid skulle have flasken med e væske med sig, for cigaretten skulle have tilført ny væske efter et par timers brug.

Så opdagede, at der kom flere nye fabrikater af e cigaretter på markedet, og samtidig kunne jeg konstatere, at antallet af brugere af de elektroniske cigaretter steg voldsomt. Det var de faktorer, der fik mig til at pusle med tanken om at blive forhandler i den branche.

Det gik pludselig hurtigt med de planer, da en af mine bekendte fortalte, at han havde et mindre butikslokale til leje i en meget velbeliggende ejendom på gågaden her i byen. Jeg skyndte mig at slå til, da lejeudgiften ikke virkede voldsomt høj, og så gik jeg i gang med at finde leverandører.

Jeg gjorde mig klart, at jeg nødvendigvis skulle have flere mærker i forretningen, så jeg kunne dække forskellige menneskers smag og behov. Den første aftale, jeg fik i stand, var om forhandling af en e cigaret, der hedder Ego. Jeg havde forinden set flere andre brugere af e cigaretter dampe på netop den model, så jeg regnede med, at der ville være en vis afsætning af dem.

Og selvfølgelig ville jeg også forhandle det mærke, jeg selv brugte på det tidspunkt, nemlig en af de forskellige modeller af mærket Aspire, som jeg i øvrigt også havde købt i en webshop. Og hver gang jeg havde købt udstyr til mine forskellige e cigaretter i en webshop, blev jeg lidt irriteret over at skulle betale så meget i fragt, så min tanke i forbindelse med at åbne egen forretning var også, at mange kunder nok gerne ville spare fragten og i stedet handle hos mig. Og det har også holdt stik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *