Forstand på maling

Det er da noget af et skifte rent arbejdsmæssigt, jeg har været igennem, men jeg har det nu godt med det, og jeg trives også godt med at være ansat som sælger i en temmelig stor farvehandel her i Aalborg.

I en årrække har jeg arbejdet som ekspedient i en butik med tøj til kvinder i alle aldre, og det var også et arbejde, jeg nød at have med at gøre. Dengang boede jeg i Skive, men så røg jeg ind i en skilsmisse fra min mand, og det endte med at blive en grim skilsmisse med mange hadefulde udfald mod hinanden, så til sidst følte jeg mig nødsaget til at flytte fra byen. Det havde jeg heller ikke de store problemer med, idet min eksmand og jeg aldrig havde fået børn.

Men af praktiske grunde var jeg så også nødt til at skifte job, og jeg søgte stillingen i farvehandelen uden de store forhåbninger om at få jobbet, for i annoncen søgte forretningen en medarbejder, der er uddannet i en farvehandel.

Når jeg alligevel turde søge jobbet, skyldtes det, at jeg i en årrække havde været gift med en maler i Skive, så jeg havde helt naturligt oparbejdet et vist kendskab til den branche. Det forklarede jeg indehaveren ved en ansættelsessamtale, og han valgte så at stille mig nogle faglige spørgsmål, som jeg sagtens kunne svare på, og det var nok det, der gjorde udslaget, så jeg fik stillingen.

Nu har jeg haft det arbejde i mere end et år, og jeg har helt sikkert bygget en hel del videre på min viden om forskellige typer maling, som kunderne har brug for afhængigt af den opgave, de skal have løst. Vi har også mange kunder indenfor branchen, idet en del af byens malerfirmaer bruger os som leverandør. De er selvfølgelig nemme at ekspedere, for de har selv det fornødne kendskab til produkterne og skal normalt aldrig have vejledning i noget som helst.

Derfor synes jeg faktisk også, det er meget sjovere og i hvert fald mere udfordrende, når det er private kunder, der skal have købt ind til at male selv, for så har jeg brug for min viden om forskellige kvaliteter, så jeg kan rådgive kunderne.

For eksempel havde jeg i sidste uge besøg af en kunde, der skulle bruge noget maling til bad, og han mente nok på forhånd, at han bare kunne bruge almindelig vægmaling i badeværelset, men det måtte jeg så fortælle ham, at han ikke burde gøre. For det er sådan, at man i et badeværelse bør bruge en maling med en temmelig høj glansgrad, så vanddråber bedre kan løbe af. Hvis man bruger sådan en helt almindelig vægmaling med for eksempel glansgrad 5, så kan man ikke regne med, at malingen holder særligt længe.

Noget af det samme gør gældende, når folk skal bruge træbeskyttelse til et plankeværk eller til træværk på huset, for så er det helt afgørende for holdbarheden at vælge en god kvalitet, og den koster naturligvis noget mere end de billige kvaliteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *