Grå stær og fotograf

Øjenlæge Peter Brincker

Jeg ved ikke, om nogen overhovedet kan sætte sig ind i, hvad der skete i hovedet på mig, da min øjenlæge fortalte mig, at jeg havde grå stær. Jeg er fotograf, og min hele eksistens beror på, at mit syn er skarpt. Jeg ved godt, at alles syn er vigtigt, men for en fotograf er der ingen smalle steder – synet SKAL være i orden. Og der stod jeg med dommen – katarakt. Jeg troede, min forretning og min karriere var forbi, men en øjenlæge i Charlottenlund reddede mig: Peter Brincker. Jeg kan ikke sige tak nok til den mand!

Fra dommen til undersøgelse til operation

Min “egen” øjenlæge gav mig dommen en fredag eftermiddag i februar. Grå og diset dag – og det var vel en passende ramme til at få den slags nyheder. Jeg følte næsten, at gulvet forsvandt under mig, da min i øvrigt søde og småsexede kvindelige øjenlæge gav mig den rædselsfulde nyhed. Jeg tror faktisk, jeg kneb en tåre.

Mit første spørgsmål var selvfølgelig: Bliver jeg blind? Og det svarede hun ikke direkte på. I stedet begyndte hun at fortælle mig om Peter Brincker og hans enestående ekspertise i operationer af øjne generelt. Peter Brincker er – fortalte hun mig – en hyppigt brugt ekspert i international sammenhæng, en foregangsmænd i brugen af ny teknologi til øjenlaseroperation etc. Det lød jo alt sammen meget godt, men jeg var stadig nedtrykt ud over alle grænser.

Jeg fandt Peter Brincker på Krak: http://www.krak.dk/f/peter-brincker:67183534/2920-charlottenlund og jeg gav ham et ring den efterfølgende uge. Jeg kom til at tale med ham selv, og han var meget forstående og beroligende. Han tilbød mig faktisk en gratis forundersøgelse på sin øjenklinik. Det er jo lidt af en rejse for mig her fra Jylland, men vi aftalte en konsultation.

Jeg husker køreturen derover – en blanding af spænding og rasende nervøsitet.. Hvad nu, hvis han sagde, at det var for sent? At mine øjne ikke stod til at redde?

Jeg kom ind til klinikken og blev vist direkte ind i undersøgelsesværelset, hvor en ældre herre tog imod mig. Og det var så Peter Brincker. Han havde både lune og humor, og han formåede at afdramatisere hele situationen ret hurtigt og effektivt.

Selve undersøgelsen var nem og smertefri, og Peter Brincker blinkede til mig og sagde de forløsende: Det er altså ikke så slemt, og det kan vi nemt klare! Og derfra var der jo kun tilbage at aftale en tid, troede jeg da. Det viste sig, at klinikken havde et afbud samme eftermiddag, så jeg kunne blive opereret med det samme! Det krævede så blot, at jeg tog en overnatning, så mine øjne lige kunne falde til ro inden køreturen hjem.

Med bævende hjerte sagde jeg ja tak. Og opereret blev jeg så!

Peter Brincker er dagens helt

Det hele tog vist ikke mere end en times tid, og jeg blev kørt direkte fra klinikken til et lille og hyggeligt hotel, hvor jeg overnattede. Jeg var så opkørt, at jeg ikke husker ret meget andet af den aften, end at jeg havde meget svært ved at tro på, at jeg faktisk VAR blevet opereret. Det eneste, jeg kunne mærke, var en smule tørhed, og da jeg havde fået øjendråber udleveret, var det ikke det store problem.

Nu er det så nogle måneder siden, og mit syn er 20/20 – perfekt og uden noget gråt slør overhovedet. Jeg har ingen bivirkninger haft af nogen art, og jeg dryppede mine øjne et oar gange dagligt i de første par uger som foreskrevet. Og det var det.

Hver eneste dag, når jeg møder ind i mit atelier, sender jeg en tanke til Peter Brincker med varme følelser og en tak for mit syn 🙂

Se i øvrigt også denne glade anmeldelse af Peter Brincker.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *