Hvad er et webhotel

Når man arbejder med hjemmesider, så skal man have styr på, hvad et webhotel er. Det gælder også dig, som overvejer at starte din første hjemmeside. Webhoteller er vigtige i den forbindelse – uden et webhotel har du ikke en hjemmeside. Så enkelt kan det siges.

Et webhotel er i grove træk det “hotel”, som gør at din hjemmeside kan findes på internettet. Hvis du ønsker at andre skal kunne tilgå hjemmesiden, så skal du med andre have et webhotel. Heldigvis er der mange forskellige webhoteller, så det ikke nødvendigvis koster knaster.

Man skal ikke kun have et webhotel, hvis man vil lave en ordentlig hjemmeside. Man skal også have købt et domæne, så folk kan tilgå hjemmesiden. I Danmark kan man købe domænerne hos DK-Hostmaster – ofte sker det hos hostingfirmaer, som køber domænet for dig.

Alle domæner, vel at mærke hvis det er de såkaldte .dk-domæner koster det samme hos DK-Hostmaster. Dog varierer prisen meget hos de mange forskellige hostingfirmaer. Du kan købe domænerne til omkring 40 kroner stykket (de billige), og hos andre kan du købe dem for 100 kroner eller mere.

Når du har betalt for dit domæne, så skal du vente på, at hostingfirmaet får det købt for dig. Der kan godt gå noget tid – men ofte vil du opleve, at det sker hurtigt. Når det er sket, så skal du koble dit domæne sammen med din webhost. Når det er gjort, så skulle du gerne kunne lave nyt indhold på hjemmesiden. Herefter kan du, såvel som andre, se hjemmesiden.

Den første gang kan det godt virke kompliceret, hvilket er forståeligt nok. Det tager langt tid, hvis du ikke har helt styr på, hvad man skal gøre. Men når du har prøvet det et par gange, så kan du hurtigt få købt domæne, koblet det sammen med din webhost og få skrevet indhold på dine hjemmesider. Øvelse gør mester.

Når du køber et webhotel, så skal du undersøge, hvad du har behov for. Der er jo ingen grund til, at betale for mere end du skal bruge. Vurder derfor, hvor mange hjemmesider du skal have plads til, og de mange andre ting, som du får med i dit webhotel. På den måde kan du spare nogle penge hvert år – blot ved at vælge den rigtige løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *