Hvad er svært at fotografere?

Som fotograf bliver jeg ofte udsat for vanskelige opgaver. Nu er jeg jo ikke nyhedsfotograf, og jeg bliver derfor ikke udsat for menneskelige lidelser – heldigvis da. Men i studiet er der ofte udfordringer, der stiller særlige krav til at få løst opgaverne tilfredsstillende. For eksempel er det yderst krævende at fotografere smykker. Nogle vil nok tro, at det er en af de nemme opgaver, men det er det bestemt ikke.

Smykker med detaljer

Lav mig give dig et eksempel fra en butik, der sælger herresmykker online:

Herresmykker

Smukke ringe til mænd

Hvis du kigger grundigt på ovenstående billede – venligst udlånt af Marjoe Herresmykker – vil du notere, at lyset spiller på en speciel måde i de lidt skæve vinkler i disse ringe til mænd. Og jeg kan garantere dig, at det tager lang tid at finde lige præcist den rette lyssætning og kameravinkel på sådan en opgave. Lyset skal være tilpas meget til, at samtlige detaljer i smykkerne kommer til deres ret – men bliver det bare en anelse for kraftigt, forsvinder detaljerne i genskin og reflekser.

Herresmykker med sten

Endnu mere kompliceret bliver det, hvis der er sten i smykket. Det kan være både diamant, krystal eller andet, der er blankt og mere eller mindre transparent. Lyset gør ganske enkelt pudsige ting ved transparente materialer, så der er adskillige hensyn at tage der også.

Men hvad så, tænker du måske? Betyder det, at jeg ikke bryder mig om at fotografere smykker? Nej, det betyder det absolut ikke – tværtimod. JEg nyder de faglige udfordringer, og jeg finder stor glæde i at løse dem.

Jeg går selv med smykker

Jeg er en af de mænd, der har taget moden med herresmykker til mig, og jeg vil da ikke afvise, at det kan skyldes, jeg har fotograferet så mange mandesmykker gennem de sidste par år. Eller også er det bare en naturlig del af min udvikling – hvem ved.

Jeg føler mig på ingen måde feminin, når jeg bærer smykker, men nu er det som regel også lidt større og ret testosteronprægede smykker, jeg holder af. Og så færdes jeg i ret hippe grupper af mennesker, hvor der er både heteroseksuelle og homoseksuelle mennesker. Det er min opfattelse, at tolerancen overfor normbrydere er større i de kredse.

Er jeg på opgaver, der kræver jakkesæt eller lignende, går jeg ikke med mine herresmykker, for det passer bare ikke sammen. Og selvom jeg ikke er en laps, vil jeg nu alligevel gerne have, at tingene harmonerer i min påklædning. Så føler jeg mig simpelthen bedre tilpas!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *