Isoler dit gamle hus

Rigtig mange danskere sidder i dag i gamle huse, hvor isoleringen er enormt dårlig eller endog i nogle tilfælde ikke eksisterende. I gamle danske huse, har man ofte valgt at opbygge husets ydrevægge som to separate mure – en ydremur og en indvendig mur. Imellem disse to mure er der et hulrum, der giver en smule isolering, men ikke meget. I disse huse er det muligt at lave en hulmursisolering, hvor isolerende materiale bliver blæst ind i hulrummet imellem murene.

Hvis du også er blevet interesseret i hulmursisolering og tror, at det muligvis også kan gavne din bolig, så se denne her side.

Kan det betale sig?

En hulmursisolering vil som en selvfølge give et mere behageligt indeklima, hvilket man også skal medregne. Man kan nemlig ikke altid gøre alting op i kroner og øre. På trods af dette, er der faktisk mange tilfælde, hvor en hulmursisolering vil kunne betale sig i længden. Mange af os vil gerne spare på varmeregningen, men det er for eksempel håbløst at få energirigtige vinduer, hvis væggene i huset ikke er isolerede. Når man hører om hulmursisolering, så lyder det som en dyr omgang, men det kan faktisk gøres relativt billigt. Eksempelvis kan et gennemsnitligt parcelhus ofte isoleres for omkring 20.000 kr. Med andre ord er det virkelig en investering, der er værd at kigge på, hvis du også sidder og fryser og vinteren.

Som tidligere nævnt er et forbedret indeklima bare en af de mange gevinster ved hulmursisolering. Når væggene bliver isolerede vil gener som træk eksempelvis forsvinde, hvilket kan være en stor bonus for familiens sundhedstilstand. Træk er nemlig ikke alene ubehageligt, men også meget usundt i længden. Endvidere vil en efterisolering også kunne modvirke ting som skimmelsvamp og fugt i huset, så det er også en god investering i dit hus fremtid. Du kan læse mere om priserne her.

Hvordan udføres hulmursisoleringen?

En hulmursisolering er i bund og grund en uhyre enkel proces, hvis man bare har det rigtige udstyr. Fra husets yderst væg, bliver der forsigtigt fjernet en mursten, så der bliver fri adgang til hulrummet imellem de to vægge.

Når man har adgang til hulrummet kan der sprøjtes isolerende materiale ind, der så spredes rundt i husets vægge. Det er ikke en kompliceret proces, men hvis din ydremur er meget utæt og slidt, så kan det være nødvendigt først at renovere. Det kan derfor være en god idé at få en fagmands mening, før du går i gang.

Hvad anvendes til efterisoleringen?

Der er en lang række af forskellige materialer, der kan bruges til hulmursisolering. Fælles for disse materialer er dog, deres lave massefylde, der betyder, at de leder varme eller kulde meget dårligt. Med andre ord, så isolere de letteste materialer bedst.

Nogle af de mest anvendte materialer er mineraluld eller leca, men også flamingo bliver brugt. I de seneste år er der dog også kommet miljøspørgsmål på banen, for ingen af disse materialer er specielt miljøvenlige. Et miljøvenligt alternativ er derfor genbrugspapir, der behandles sådan at det ikke er brandfarligt eller mugner op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *