København – Danmarks hovedstad

Generaliseret angst

København er Danmarks hovedstad. Byen er med ca. 1, 3 millioner indbyggere landets største byområde med 18 kommuner eller dele heraf. København er en by, der er gang med en forvandling – byen er på vej til at blive en metropol. Byen er en storby med masser af liv. Alt det liv skyldes gode infrastruktur, gode uddannelsesmuligheder, attraktioner og ikke mindst kongehuset.

København er en historisk by, der har overlevet englændernes angreb i 1807. Byen har bevaret en del originale bygninger. Når du går ned ad Nyhavn, kan du nærmest dufte middelalderen. Synet af de farverige middelalder arkitektur er en dans for øjnene. Kanalen, du går omkring er kun et plus. Nyhavn er så smukt et sted, at den verdenskendte danske forfattere H.C. Anderes har boet i området – helt præcist har han boet 3 forskellige steder omkring havnen.

Københavns gader dufter af historie, nationalisme og multikulturalisme. Du kan gå igennem Amalienborg og se Dronningens livgarde. Du kan ønske Dronningen tillykke til hendes fødselsdag, når hun kommer ud på balkonen. Amalienborg og København er det sted Kong Christian d.10, Dronningens farfar, gik en daglig ridetur under besættelsen af tyskerne. Det styrkede national følelsen.

Sjov og ballade i København

København er ikke kun byen, hvor der er ambitiøse iværksættere, studerende og borgere der jagter den danske drøm. København er ligeså meget byen for borgere, der ikke passer ind i det ”normale.” Du kan bo i det kollektive og alternative samfund, Christiania – også kendt som Fristaden eller Staden. Stedet er typisk kendt for stoffer, drugs og vilde fester. Staden er Københavns fjerdestørste turistattraktion, faktisk besøger der årligt en halv million besøgende turister. Desværre er stedet også præget af organiseret kriminalitet – men det må ikke ødelægge det særlige ved stedet, der er mange lovlydige og fredelige christianitter. Christiania har delvis et andet styreform. De er underlagt den danske lov, men inde i området har de andre spilleregler.

Christiania har deres egen TV og Radio. Og vidste du at der er en koncertsal, Den Grå Hal, som verdenskendte sangere som Bob Dylan har besøgt. Christiania er et kulturområde, som er helt klart et besøg værd.

En anden seværdighed der er værd, at besøge er det Rundetårn. Rundetårn blev bygget af Christian d.4, så astrologer kunne kigge ud på stjernerne og foretage noget forskning. Rundetårn er 41,55 meter højt. Tårnet er kendt for sin spiralgang, der fører næsten hele vejen op til udsigtsplatformen. Man har sandsynligvis valgt at bygge en spiralgang, så hestevogne kan køre de tunge astronomiske instrumenter op.

For at få noget action i København kan du med fordel tage en tur i Tivoli. Den københavnske tivoli er virkelig æstetisk smukt. Der er noget til enhver. Du kan vælge at gå tur derinde med din partner og nyde de smukke omgivelser. Du kan tager derind med dine børn eller jævnaldrende og få en ordentlig oplevelse. De aller modigste prøver Dæmonen, men der er også mindre vilde forlystelser. Der er mulighed for at få en god måltid og dessert.

København er hjerternes by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *