Penge til at købe legetøj

Vores datter, Lena, har i hele sin ungdom haft et lettere anstrengt forhold til penge, forstået på den måde, at hun aldrig har haft nok af dem. Det hjalp lidt, da hun blev gift med Henrik, for så var der trods alt to indtægter i husholdningen. Men anstrengtheden vendte i nogen grad tilbage for et par år siden, da de fik deres første børn. Ja, det var nemlig tvillinger, to dejlige piger, som både min mand og jeg synes er de sødeste små børn i verden.

Allerede da tvillingerne var babyer kastede Lena sig ud i en sport, der gik ud på at finde tøj til dem så billigt som muligt. Hun fandt hurtigt ud af, at internettet er en guldgrube i forbindelse med den slags bestræbelser, for der er mange mennesker, som gerne skiller sig af med det brugte babytøj til særdeles fornuftige penge, når de har besluttet sig for, at de ikke vil have flere børn. Og det er jo altså smartere at gøre det frem for at låne penge for eksempel hos Trygt

Så Lena købte masser af tøj til de små tvillinger for næsten ingen penge, og nu, da pigerne er et par år gamle, er hun også begyndt at købe legetøj til dem via kontakter på internettet. Da jeg besøgte hende i går havde hun netop hentet en stor papkasse med forskellige legetøj, som hun havde købt af en mor, hvis børn nu var vokset fra legetøjet.

Hun viste mig med slet skjult stolthed indholdet, som udelukkende bestod af velholdt og rent legetøj af anerkendte mærker. Der var for eksempel nogle puslespil og et par ballonbolde fra Djeco, som så ud som helt nye. Kender du ikke Djeco? Se her: http://gladeunger.dk/djeco-m-11.html

Lena var tydeligt glad for den handel, hun havde gjort, for hun havde kun betalt 200 kroner for hele kassen, og der var virkelig meget forskelligt legetøj i den. Hun viste mig nogle hånddukker, som pigerne kan bruge til at lave en slags dukketeater med. Jeg tror nu nok, at de er lige små nok til den slags lege, og det var Lena for så vidt enig med mig i, men pyt – som hun sagde – så kan hånddukkerne jo vente et års tid eller mere, men nu har vi dem i hvert fald.

Der var også nogle søde tøjdyr fra Lilliputiens, og igen her havde sælgeren vist sørget for at vaske dem godt, for også de så ud, som om de var helt nye. Tvillingepigerne var lige kommet hjem fra dagplejen, da jeg besøgte dem, og de var helt ellevilde, efterhånden som de forskellige stykker legetøj dukkede op fra papkassen.

De vidste ikke rigtigt, hvad de skulle gøre med en sjov kuglebane fra HABA, men det viste jeg dem, og så var de meget optaget af at få kuglerne til at trille ned ad slisken i gedigent træ. Den kunne de nok have leget med i flere timer, hvis det ikke lige havde været for et par stykker tumlelegetøj fra Bobles, som Lena fandt nederst i papkassen.

Det frydede mig at se dem lege med disse skumdyr, for det styrker i høj grad deres motorik at lege med den slags. Og så er jeg altså lidt ligeglad med, om jeg skal snuppe et kassekredit lån af og til for at gøre dem glade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *