Undgå at blive syg

Min kæreste og jeg har netop købt billige flybilletter til New York via rejsepriser.dk. Vi læste for nyligt, at man er i stor risiko for at blive smittet med for eksempel en forkølelse eller en influenza, når man er om bord på et fly. Det fik os til at se på, hvad man selv kan gøre for at gardere sig:

 1. Sørg for at holde dine hænder rene.
  Det har vist sig, at der er mange bakterier på dit bakkebord, sikkerhedssele etc. og naturligvis på toilettet, døre etc. Rører du ved din mund eller øjne med dine fingre, kan du overføre bakterier. Sørg derfor for at holde dine hænder rene. Sørg også for at tørre bakkebord, sikkerhedssele etc. af, inden du rører ved dem. Vask dine hænder, før du spiser, og også efter din flyvning er overstået.
 2. Sørg for ikke at være dehydreret.
  Drik masser af vand. Bliver du dehydreret, kan det give dig hovedpine, maveproblemer, kramper og træthed, men endnu vigtigere kan det svække dit immunsystem, så du er mere modtagelig for for eksempel influenza og forkølelse etc. Drik vand under hele turen, og husk at alkohol og kaffe kan gøre dig dehydreret. En god varm kop te er også med til at holde dig hydreret.
 3. Tag dine vitaminer.
  Sørg for at tage dine vitaminer op til en forestående flyvning. Du kan også tage tilskud af vitamin C inden. De er med til at booste dit immunforsvar.
 4. Tag en maske på.
  Nogle tager endda en maske på for at undgå bakterier. Det kan dog blive noget ubehageligt, hvis det er en lang flyvning, men det er en mulighed.
 5. Indstil din luftstrøm.
  Lad din luftstrøm blæse væk fra dit ansigt, så du ikke får bakterier fra luften lige i dit ansigt. Bedst er det, hvis luftstrømmen blæser lige foran dig ned mod stolen foran dig.

Det er faktisk vældig gode råd! Og gode råd kan man jo aldrig få for mange af, vel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *