Yderdøre og god isolering

Sikke en dejlig weekend, vi lige har haft ude i vores sommerhus. Vi havde for længe siden aftalt med vores to døtre og svigersønner, at de skulle komme på arbejdsweekend, hvor vi så også ville sørge for, at der blev tid til noget hygge, god mad og drikke. Begge vores døtre har en datter, den ene på to år og den anden på tre og et halvt år, og vi havde aftalt, at jeg skulle påtage mig rollen som barnepige, mens min mand og de unge mennesker skulle kaste sig over at få malet vores sommerhus udvendigt.

Det var ren luksus for mig, for jeg elsker at have de to små piger, og vi var privilegeret af godt vejr, så jeg kunne gå nogle ture med dem, mens de andre sled i det med malerarbejdet. Og jeg havde forberedt mig hjemmefra ved at lave maden så meget færdig som muligt til både fredag og lørdag aften, så jeg havde god tid til pigerne.

Vores sommerhus er helårs

Vi tog simpelthen springet forrige år og fik gennemført en komplet isolering af huset – og da vi har 2 etager, betød det både isolering af etageadskillelse, hulmursisolering af den del, der er muret samt – nok så vigtigt: Loftsisolering

Nu er vi jo i hovedreglen gør-det-selv folk, men vi var udmærket klar over, at lige netop det med isolering kan gå grueligt galt. Derfor tog vi også kontakt til et professionelt isoleringsfirma her på Sjælland, og dermed sikrede vi, at tingene blev gjort rigtigt.

Det var vores to svigersønner, der kastede sig over at male selve huset, der er af træ, mens min mand tog sig af at male træet på vores vinduer, der skulle være hvide, mens husets vægge blev malet i den samme koksgrå farve, som det hele tiden har haft.

Min mand havde på et tidspunkt sagt til mig, at han i hvert fald ikke ville risikere at have for lidt maling, så han havde weekenden før, da vi også var ude i sommerhuset, foretaget en grundig opmåling, så han var helt klar over, hvor mange kvadratmeter trævæg, der skulle males. Derimod undlod han at tage mål af vinduer, for han ville alligevel købe rigeligt af den hvide maling, så han selv senere male rækværket rundt om vores terrasse, som også er hvidt.

Vores døtre ville egentlig gerne have hjulpet deres mænd med at male husets vægge, men det frabad de sig, for – som de sagde – de ville ikke have ”tøserne” til at rende i vejen for sig. I stedet blev de voksne piger sat til at male de to billige yderdøre, nemlig entredøren og terrassedøren, der ligesom vinduerne skulle have en gang hvid maling.

I løbet af lørdag formiddag var min mand færdige med den nødvendige slibning af vinduesrammerne, og vores døtre havde også fået slebet de to døre ned, så de var klar til at blive malet om eftermiddagen. Min mand kigge med en noget betænkelig mine på dørene, som oprigtigt talt havde kendt bedre tider, for før vores tid som ejere af sommerhuset, var de vist blevet noget forsømt med hensyn til maling.

Min mand kom i hvert fald med en bemærkning om, at han vist godt snart kunne begynde at se sig om efter nogle billige døre til erstatning for de gamle, for de trængte ærligt talt til udskiftning. Men det kan vente til næste år, konkluderede han, og jeg må da også tilstå, at da vores døtre havde malet de gamle, så de faktisk ganske godt ud.

”Malersvendene” blev færdige sent lørdag eftermiddag, og så stod jeg parat med lækker mad.

Hvis du er interesseret i at se mere om det med isolering, kan du tjekke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *